Mavi Mağara

Dünyanın sayılı örneklerinden olan Mavi Mağara, görenleri büyüleyen bir doğal güzelliğe sahiptir. Zaten Kaş halkı da mağara için tanrı tarafından sunulan bir armağan olarak bahsediyor. Mavi Magara, Kaş’ın güney kısmında kalıyor ve her sene binlerce turist ağılıyor. 1972 yılında keşfedilen bu doğal güzellik Kaş’ı Kaş yapan en önemli faktörlerden biri olarak da kabul ediliyor.

Kaş Kalkan Mavi Mağara, tek başına bile Kaş’ın doğal kimliğini ortaya koymaya yetiyor. Mağaranın kusursuz güzelliği güneş ışınlarının yansıması ile birlikte iki katına çıkıyor. Yazın yapacağınız tatil ve gezi planına bu muhteşem güzellikteki mağarayı da mutlaka eklemelisiniz.

Mavi Mağara Nerededir?

 

Mavi Mağara, Kaş’ın güney kısımlarında yer alan oldukça eşsiz bir güzelliğe sahip olan bir doğal alandır. Kaş’ın merkezine 18 kilometre uzaklıkta olan bu mağaraya aynı zamanda Kaputaş Mavi Mağara adı da verilmektedir. Bunun da nedeni mağaranın Kaputaş Plajına da yalnızca 600 metre uzaklıkta olmasıdır. Mağarayı ziyaret etmeye gittiğinizde Akdeniz’in en güzel plajlarından olan Kaputaş Plajı’nı da ziyaret edebilirsiniz.

Mavi Mağara ve Genel Özellikleri

 

Mavi Mağara Kaş ilçesinin en önemli doğal güzelliklerinin başında geliyor. Öyle ki Kaş’a gelen turistlerin neredeyse tamamı bu mağarayı ziyaret etmeden dönmüyor. Birden fazla doğal etkeni bir arada tutan bu mağara adını da suyun ve güneşin birleşiminden gelen mavi renkten alıyor. Mağaranın mavi rengi, güneş ışınlarının denize çarpması sonucu ortaya çıkıyor. Bu görüntü de mağaranın tamamını mavi renge boyamaya yetiyor.

Mavi Mağara, ilk kez 1972 senesinde ünlü Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilmiştir. Mağara, genel olarak 50 metre uzunluğa ve 40 metre genişliğe sahiptir. Mağaranın genel yüksekliği de hemen hemen 15 metre civarındadır. Bu ölçüler dikkate alındığında mağaranın ziyaret edilmesi de oldukça kolaydır.

Mağara içerisinde farklı kanallar ve küçük odacıklar yer almaktadır. Bu da mağaranın birden fazla girişi olduğunu ortaya koymaktadır. Mağaranın dışa doğru kalan kısımları denizin ve güneşin yansıması ile birlikte oldukça aydınlıktır. Fakat iç kısımlarda herhangi bir ışık yer almamaktadır. Bu yüzden mağaranın iç kısımlarını ziyaret etmek oldukça zordur.

Mavi Magara, aynı zamanda dalış yapmak isteyenlere de imkan tanıyan bir doğal güzelliktir. Mağaranın dış kısımlarında amatör ve profesyonel dalış ekipleri çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Mağaranın yer aldığı deniz kısmı da dalıcılar için eşsiz bir manzara sunmaktadır. Dalış kısmında karides sürüleri ve çeşitli mercan toplulukları bulunmaktadır.

Mağarayı haftanın her günü herhangi bir sınırlama olmadan ziyaret edebilirsiniz. Mağarayı ziyaret etmek için özellikle gündüz vakitlerini tercih etmelisiniz. Güneş ışınlarının sudaki oyunu mağaranın daha canlı ve güzel gözükmesine olanak sağlamaktadır. Üstelik mağarayı ziyaret etmek için de herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur.

Kaş Mavi Mağara’ya Ulaşım

 

Mavi Mağara için ulaşım kanallarının başında çeşitli tekne turları geliyor. Tekne turlarına katılarak mağarayı da ziyaret edebilirsiniz. Kaş üzerinden katılacağınız tekne turları ile mağaranın dışında pek çok koy ve doğal güzellik de gezebilirsiniz. Aynı zamanda mağaranın Kaputaş Plajı yakınlarında olması sebebiyle ulaşımı da kolaydır. Kaş merkezden de gün içerisinde mağaraya ve plaja çeşitli turlar düzenlenmektedir.

Kaş ve Kalkan arasında yer alan bu noktaya uygun bir konumdan yüzerek de ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde çeşitli dalış eğitimleri için de ekibinizle birlikte mağaranın yer aldığı bölgeye gelebilirsiniz. Mağaraya ulaşım Antalya, Kaş ve Kalkan bölgelerinden oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Siz de dilediğiniz ulaşım şeklini tercih edebilirsiniz.

Hivillamkalkan ekibi olarak sizlere konforlu tatilin kapılarını aralamaktayız. Eğer buralara kadar geldik izole bir tatil yapalım derseniz sizler için Kaş bölgesinde konumlanmış villalarımızı buraya bırakalım.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış