Tüple Dalış

Tüple dalış sporu özellikle Akdeniz kesimlerinde sıklıkla icra edilen bir aktivite olma özelliğini de taşıyor. Hem profesyonel hem de amatör dalıcılar her sene Akdeniz kıyılarında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunun yanında tüple dalma üzerine çeşitli hizmetler sunan alanlar da bulunuyor. Tüple dalış fiyatları da bu anlamda dalış bölgesine ve süresine göre farklılık gösterebiliyor.

Akdeniz’de Antalya, Kaş ve Kalkan bölgelerinde dalış sporları ile ilgili etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. Tüplü dalış malzemeleri için de bu alanda hizmet sunan işletmelerden destek alabilirsiniz. Bu sporu aktif bir şekilde yapmak istiyorsanız kendi malzemelerinizi de satın alabilirsiniz.

Tüple Dalış Nedir?
 

Tüple dalış, sualtı sporları arasında şüphesiz ki en fazla dikkat çekenidir. Yaz aylarının en popüler sporlarından alan dalış sporu için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Tüple yapılan dalışlarda amaç sporun yanı sıra denizaltını yakından keşfetmektir. Tüple yapılan dalışlarda amaç suyun altında uzun süreli kalmaktır. Bu yüzden oldukça derin kısımlarda ve deniz habitatının yoğun olduğu kısımlarda dalma işlemi yapılır.

Tekne altı dalış seti gibi ekipmanların da sağlanması ile birlikte sporu icra edebilirsiniz. Bunu yaparken yanınızda bu alanda uzman kişilerin de bulunması faydalı olacaktır. Dalma işleminde size verilen talimatları uygulayarak tamamen farklı bir deneyim yaşama şansına sahipsiniz. Dalış sporu sayesinde denizin hiç görmediğiniz derinliklerinde küçük bir keşif gezisi yapabilirsiniz.

Her ne kadara ekstrem sporlar kategorisine de girse tüple yapılan dalışlar genellikle güvenlidir. Yani bu konuda herhangi bir tecrübeniz olmasa da size verilen talimatlar ile güvenli bir dalış yapabilirsiniz. Bu konuda hizmet sunan kişilerden de her daim yardım isteyebilirsiniz. Zaten dalış boyunca yanınızda bu alanda uzman olan profesyonel dalgıçlar da bulunacaktır.

Tüple Dalış Nasıl Yapılır?
 

Tüple dalış için ilk önce kısa bir eğitiminden geçmeniz faydalı olacaktır. Dalarken uymanız gereken kurallar size tek tek anlatılacak ve bu kuralları mutlaka uygulamanız istenecektir. Dalış konusunda eğitim veren kişiler uygun gördüğü takdirde dalma eylemini yapabilirsiniz. Bu alanda güvenliğinizin sağlanması ve dalmaya uygun olmanız her şeyin başında gelmektedir. Dolayısıyla eğitim almadan ve gerekli ekipmanlara sahip olmadan dalmanıza izin verilmez.

Dalıştan önce bu konuda size yardımcı olacak ekipmanları da edinmeniz önemlidir. Bu işe baş koyduğunuzda kendi ekipmanlarınızı da satın alabilirsiniz. Fakat bu sporu ilk kez yapıyorsanız bu alanda hizmet verene işletmeler size ekipman sağlayacaktır. Dalış ekipmanlarının başında da su altında nefes almanızı sağlayan ekipmanlar gelir. Zaten bu ekipmanlar tüple dalışa da adını veren ekipmanlardır.

Aynı zamanda gerekli ekipmanların arasında dalış için uygun kıyafetler de gelmektedir. Bu konuda su altında kalış sürenize dayanıklı kıyafetleri kullanmanız gerekmektedir. Aynı zamanda daldığınız bölgeyi rahat görebilmeniz için dalış gözlüğü gibi araçları da kullanmanız beklenmektedir.

Tüple Dalış Eğitimleri
 

Daha önce de belirttiğimiz gibi tüple dalış için belli bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Ancak bu eğitimlerin sonunda gerçek bir dalış alanına gitmenize izin veriliyor. Dalış eğitimleri de uzman dalgıçlar tarafından seans olarak veriliyor. Gerekli eğitimlere katılarak siz de dilediğiniz bölgede dalmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca iyi bir dalış için tüm eğitimlerden geçmeniz büyük önem taşımaktadır.

Su altı dalışı için gerekli olan eğitimler ilk önce küçük bir havuz alanında veriliyor. İlk eğitimin tamamlanmasının ardından havuzun derinliği arttırılıyor. Tüm eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra uzman kişilerin de yardımıyla ilk dalış deneyimi yaşanıyor. Eğitim alınmadan herhangi bir şekilde dalış yapılmasına da kesinlikle izin verilmiyor.

Dalış eğitimlerinin en büyük nedeni bu sporun insanı zorlayan bir spor türü olmasıdır. Farklı bir spor türü denenirken gerekli eğitimlerin alınması oldu kaç önemlidir. Her ne kadar güvenli bir ortamda da yapılsa tüple dalma sporu da bazı riskler taşımaktadır. Bu yüzden olası riskleri en aza indirmek adına dalış yapan kişiye gerekli eğitimlerin verilmesi zorunludur.

Eğitimlerin tamamlanmaması durumunda tüple dalış pozisyonuna geçilmesi mümkün değildir. Yanınızda profesyonel dalgıçlar da olsa ilk önce kendi eğitiminizi önemli ölçüde tamamlamalısınız. Bu konuda dalış yapacağınız yerden gerekli bilgileri de alabilirsiniz.

Tüplü Dalış Nerede Yapılır?
 

Tüple dalış için ülkemizde pek çok uygun alan bulunuyor. Bu alanlardan da en çok Akdeniz kıyılarındaki bölgeler dikkat çekiyor. Özellikle Kalkan ve Kaş bölgesinde dalış için oldukça güzel alanlar bulunuyor. Bu bölgelerde koyların ve kıyıların güzelliği de turistleri cezbetmeye yetiyor. Antalya kentimiz dalış sporları konusunda diğer tüm kentlerimizle yarışabiliyor.

Dalış için özellikle Kaş ve Kalkan bölgelerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu bölgelerdeki toplu dalış etkinliklerine dahil olabilirsiniz. Aynı şekilde dalış için gerekli eğitimleri de yine bu toplu dalış alanlarında alabilirsiniz. Antalya bölgesinde berrak denizin en saklı görüntüsünü keşfetmek adına dalış sporunu denemenizi de öneriyoruz.

Aynı zamanda bölgede yapılan çeşitli dalış etkinliklerine de katılım sağlayabilirsiniz. Farklı bir deneyim ve tatil anlayışı için dalış sporu tam size göre bir etkinlik olabilir. Burada edindiğiniz deneyim sayesinde her sene bu sporu gerçekleştirmeye de başlayabilirsiniz.

Tüple Dalış Fiyatları
 

Tüple dalış fiyatları eğitim alacağınız yere ve katılacağınız dalış etkinliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra katılım sağladığınız dalış programları da fiyata etki edebilmektedir. Toplu katılım sağlamanız halinde dalış programlarının çeşitli fiyat kampanyalarından da faydalanabilirsiniz.

Tüple dalış için tercih ettiğiniz bölgenin de farklı fiyatlandırmaları olabilmektedir. Bu sporun çok fazla yapıldığı yerlerden olan Kaş, fiyat alternatifleri açısından da geniş bir yelpazeye sahiptir. Aynı şekilde Antalya ilimizin çevresinde de dalış sporunu icra etmeniz adına pek çok alan bulunmaktadır. Gerekli planı ve araştırmaları yaparak dilediğiniz dalış aktivitesine katılım sağlayabilirsiniz.

Tüplü Dalış Malzemeleri
 

Tüple dalış için gerekli olan malzemeleri dalış yapacağınız alandan temin etmenize izin veriliyor. Bunun yanı sıra bu spora gönül vermek istiyorsanız kendi malzemelerinizi de satın alabilirsiniz. Fakat ilk etapta çok fazla masrafa girmemek adına malzeme satın almanıza gerek yoktur. Dalış için gerekli olan malzemeler de kıyafetler ve dalış ekipmanları olarak ikiye ayrılmaktadır.

Dalış kıyafetleri arasında koruyucu giysi, yelek, saat ve dalış ayakkabısı yer alır. Bunun yanı sıra dalışa uygun bone ve gözlüğün kullanılması da önemlidir. Dalış için genellikle tulum ya da yarı tulum gibi kauçuk malzemeden üretilen kıyafetler tercih edilir. Bu kıyafetleri de dalış yapacağınız alanda bulabilirsiniz.

Dalış için en önemli ekipmanlar ise su altında nefes almanızı sağlayacak ekipmanlar bütünüdür. Bu ekipmanlar da size dalış yaptığınız alanda temin edilecektir. Dalış tüpü, ağırlık ve motoru bu ekipmanlar arasında en önemlileridir. Aynı şekilde dalış için uygun paletlere de ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca regülatör sayesinde su altında nefes almanızın düzene görmesi sağlanmaktadır.

Dalış kıyafetlerine ve ekipmanlarına kendiniz sahip olmak istiyorsanız bu alanda hizmet veren spor mağazalarına göz atabilirsiniz. Bu sporu profesyonel olarak yapmaya karar verdiyseniz kendi dalış malzemelerinizi satın almanız mantıklı bir karardır. Aksi taktirde malzemelere çok fazla para ödemenize gerek yoktur.

Hivillamkalkan olarak sizlere yüzlerce villanın kolay kiralamasını sizlere tek tıkla sunmaktayız. www.hivillamkalkan.com adresinde bizleri ziyaret edebilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış