Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu Antalya’nın birbirinden güzel koylarından yalnızca bir tanesidir. Bu koy koruma altına alan bölgeler arasında yer aldığı için tesisleşmeye müsaade edilmemiştir. Bir diğer adı ise Muar Kürüdür.

Karayolu üzerinden ulaşım sağlamak isterseniz Kaş ile Kalkan yolu üzerinde Kalkan’dan yaklaşık olarak 4 kilometre sonra Yeşilköy’ün merkezine gelmeden önceki yol ayrımı kullanılmaktadır. Koruma altında olan bölgelerden birisi olduğu için yollarının asfalt olmasına müsaade edilmemiştir. Bu yüzden biraz zorlu bir yolculuk sonrası eşsiz güzelliğe sahip koya ulaşmış olacaksınız.

Dilerseniz Kalkan’dan tekne kiralayarak yani denizyolunu kullanarak da koya ulaşım sağlamanız mümkündür. Fırnaz Koyu suları berraklığı ile bilinmektedir. Turkuaz rengi suları gören herkesi kendine hayran bırakmaya yetmiştir. Üstelik dört mevsimde de renginden hiçbir değişiklik olmaz hep bu renktedir. Yerli ve yabancı olmak üzere hemen hemen tüm yatların uğrak yeri olan bu cenneti anımsatan koyda kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Koyda gençleştirdiğine inanılan çamur bulunmaktadır. Dilerseniz bu çamur ile çamur banyosu yapabilirsiniz. Likya yolu üzerinde bulunan koy her yıl sayısız ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Koy sarp yamaçlar ile çevrelenmiştir. Bölgenin eski zamanda yaşayan insanlar tarafından kullanıldığına dair bazı izler mevcuttur. Bu izlerden en önemlisi ise Delik Kemer şeklinde isimlendirilen su kemeridir. Bu kemerin yapılış amacı su problemini çözmektir. Likya ’nın en büyük öneme sahip olan kenti Patara’nın su ihtiyacını gidermek istenilmiştir ve bu kemer yapılmıştır.

Yapıldığı döneme bakıldığında oldukça profesyonel bir işçilik ve mühendislik eseri olduğunu görüyoruz. Üstelik bölgede olumsuz arazi koşulları olmasına rağmen…
Eğer sizin de yolunuz Antalya’ya düşerse Fırnaz Koyu da muhakkak gezip görmeniz açısından aklınızda bulunsun. Burada sevdikleriniz ile harika vakit geçirebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tüm yıl stresli ve yoğun bir dönemden geçtikten sonra kendimize sevdiklerimiz ile beraber stresten uzak güzel bir tatil planlarız. Siz de unutulmayacak bir tatil için bu koya uğramayı ihmal etmeyin. Suyun berraklığı sayesinde denizin dibini görebileceğiniz bu yer eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Bölgede bulunan doğal zeytin ağaçları da ortama ayrı bir güzellik katmaktadır. Dilerseniz tekne turu yaparak da keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan bölge adeta ziyaretçi akınına uğramaktadır. Dilerseniz günü birlik turlar ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Bölgede bulunan birçok firma günü birlik tur hizmeti vererek gezi düzenlemektedir. Tekne ile geldiğiniz zaman suya dalış yapmayı ihmal etmemenizi tavsiye ediyoruz. Aksi halde eşsiz güzelliğe ve berraklığa sahip suyun altını keşfetme zevkinden mahrum olursunuz.

Fırnaz Koyu Nasıl Gidilir?
 

Fırnaz koyu için genellikle karayolu tercih edilmektedir. Fakat koyun her bölgesi için karayolu kullanılmamaktadır. Bu nedenle tekne turları aracılığı ile denizyolunu kullanabilirsiniz. Mavi yolculuğa çıkan herkes mutlaka bu harika koya uğramayı da ihmal etmemektedir. Turkuaz renge sahip ve berrak olan suyu sayesinde bir akvaryumu andırmaktadır. Bu eşsiz güzelliği görebileceğiniz nadir yerlerden birisidir.

Fırnaz Koyu Nerede?
 

Fırnaz Koyu, Antalya’dadır.  Kalkan’a yalnızca 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yeşilköy adı verilen beldeye bağlı olan bu koya özellikle yaz aylarında birçok ziyaretçi gelmektedir. Bu koyu ziyaret etmişken Kaş ve Kalkan arasında yer alan Mavi Mağara’yı görmenizi de mutlaka tavsiye ediyoruz. Mavi Mağara ile Kalkan arasında yalnızca 8 kilometre bulunmaktadır. Kaputaş Plajı’nın oldukça yakınlarındadır. Kalkan ile arasında 2 kilometre uzaklık bulunan Güvercin ve Güvercinini Mağarasını da gelmişken görmeden gitmemenizi tavsiye ederiz.

Koyumuza yakın villalarda konaklama kolaylığını sunan firmamız sizlere özel havuzlu yüzlerce villayı hizmete açmıştır. Dilerseniz bu villalara tek tıkla buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış