Ölüdenizde Gezilecek Yerler

Ölüdenizde gezilecek yerler hem tarihi olarak hem de turistlik olarak birçok seçenekten oluşmaktadır. yerler Sevdiklerinizle harika bir tatil olanı yapmak istiyorsanız ya da bir balayı düşünüyorsanız mutlaka Ölüdenizi gidilecek olan yerlere eklemelisiniz.

Doğal güzelliğini olduğu gibi koruyan ve hiçbir elin değmedi koyları, yeşil alanları ve tarihi antik kentleri ile görünce pişman olmayacağınız saklı cenneti olan bir mekandır. Minumum 3 gün içerisinde her yeri gezip görmeniz mümkündür. Ancak daha uzun bir tatil ile doyasıya buranın keyfini çıkarabilirsiniz. Peki Ölüdenize gidince nereleri görmeli? Neler yapılmalıdır?

Gezilecek yerler sırasıyla şu şekildedir;

Ölüdeniz Tabiat Parkı
 

1978 senesinde milli park ilan edilip koruma altına alınmış olan Ölüdeniz Tabiat Parkı gidilmesi ve görülmesi gereken ilk mekanlardan biridir. İki muhteşem renk olan yeşil ve mavinin ortak buluşma noktasıdır. Rahatlıkla yeme içme ihtiyaçlarını kafede karşılayıp, kendinizi turkuaz renkli sulara bırakabilirsiniz. Aynı zamanda özel aracınız varsa parkta yer alan 300 kişilik otoparka aracınızı bırakabilirsiniz.

Diğer tatil beldelerine göre denizin suyu daha ılıktır ve deniz sizi dalgalarıyla boğuşturmayacak kadar sakindir. Özellikle yaz ayları içerisinde bu beldeye yapılan ziyaret 500 kişiyi bulmaktadır ve parka giriş için belli bir ücret talep edilmektedir. Buraya aracınız yoksa minibüslerle gelebilirsiniz. Denize girmek isterseniz şezlonglardan ve şemsiyelerden para alınmaktadır.

Belcekız Plajı
 

Suyun hemen derinleştiği ve diğer tatil beldelerine göre suyun daha dalgalı olduğu Belcekız plajı denizin keyfini sonuna kadar yaşamanızı sağlar. Plaj da yer alan kumsalın boyu oldukça uzundur ve paraşütçülerin iniş yaptığı yer burasıdır. Burada yer alan işletmelerden dilediğiniz gibi yiyip içebilirsiniz. Genellikle sabah saatlerinde burada yüzmek daha çok zevk verecektir. Özel aracınız işe ya da minibüs İle bu beldeye gelebilirsiniz.

Babadağ
 

Ölüdeniz tarihi güzellikleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yamaç paraşütüyle ilgilenenlerinde tercih etmiş olduğu bir mekandır. Babadağ Dünya genelinde en güzel paraşüt atlamalarının yapıldığı mekandır. 2000 metre kadar yükseldikten buraya atlamanız mümkündür.

En ideal uçuş zamanı Nisan ve Ekim aylarıdır onun haricinde 12 ay boyunca atlamanız mümkündür.

Hisarönü
 

Artık denizden çıktıktan ve paraşüt İle atladıktan sonra gece hayatına karışık alışveriş yapmak isterseniz mutlaka Hisarönü beldesine uğramanız gerekir. Ölüdenize olan uzaklığı sadece 5 kmdir. Buraya minibüsler ile rahatlıkla gelebilirsiniz. Yüksekte bulunduğu İçin havası her zaman serindir. Genellikle bu bölgede gece hayatı daha aktiftir. Alışveriş yapabilir ve damağınıza uygun lezzetleri tadabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi
 

Kelebekler vadisi hem Türkiyenin hem de Dünyanım sayılı güzelliklerinden biridir. Ölüdenize gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmeli ve görülmelidir. Tamamen doğaldır ve burada herhangi bir yapılaşma yer almaz. Sakin sessiz ve kafa dinlemek için birebir olan bir mekandır. Buraya ulaşmak İçin günlük teknelerden faydalanabilirsiniz. Burada kamp yapabilir, kuş seslerini dinleyebilir ya da dalgıç okulunu ziyaret edebilirsiniz.

Patara Antik Kenti
 

Önemli tarihi yerlerden biri olan Patara Antik Kenti Kaş ve Fethiye kara yolu üzerinde yer almaktadır. Geniş bir alanda oluşmaktadır. Gezerken rahat bir şeyler giymek ve mutlaka gözlük ve şapka almak gerekir. Likyalıların önemli liman kentidir. Nefis plajı İle yıllara meydan okumuştur. Burada dünyanın en eski deniz feneri yer almaktadır. Patara Piskoposluk merkezi olarak bilinir bunun sebebi ise 12 Havariden birinin Romaya gitmek için burada gemiye binmiş olmasıdır. İlk demokratik parlemento binası da burada yer almaktadır. Ziyaretler için yaz ve kış saati uygulaması ve belli bir ücreti bulunur.

Saklıkent Kanyonu
 

Ölüdenize 1.5 saat uzaklıkta olan Saklıkent Kanyonu milli park içerisinde yer alır ve sizi sıcaktan ve yazın bunaltıcılığından korur. 18 km uzunluğundadır ve buz gibi sularda yürümenize yardımcı olur. Yürürken ayakkabınızın sağlam olması gerekir. Dileyenler Karaçay Nehri üzerinde rafting yapabilirler. Girişler ücretlidir.

Gemile Adası
 

Ölüdenize 7 km kadar uzaklıkta olan Gemile Adası Aya Nikola adası olarak da bilinir. Geçmiş senelerde hac merkezi olmuştur ve kilise ve şapellerle birlikte din okulları da burada açılmıştır. Buraya tekneler ile ulaşılabilmektedir. Giriş ücretlidir ve müzekart geçerlidir.

Kabak Koyu
 

Kabak koyu doğa sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Faralya köyü içerinden geçen dolmuşlarla buraya gelebilirsiniz. Yolları bozuk olduğu İçin yürürken zorlanabilirsiniz. Giydiğiniz ayakkabının sağlam olması önemlidir. Günübirlik gelebilir ve denize girebilirsiniz. Deniz taşlıktır ve doğal güzelliğinden ötürü burası bol oksijen barındırır.

Plajımıza  yakın villalarda konaklama kolaylığını sunan firmamız sizlere özel havuzlu yüzlerce villayı hizmete açmıştır. Dilerseniz bu villalara tek tıkla buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış