Likya Yürüyüşü

Likya yürüyüşü, hayatınız boyunca katılabileceğiniz belki de en cesur ve güzel aktivitelerden biri olacaktır. Dünyanın dahi en güzel yürüyüş parkurlarından olan Likya Yolu, her sene binlerce yürüyüşçüyü ağılıyor. Bu yol, son dönemde popülerliğini önemli ölçüde arttırarak gündeme gelmeye devam ediyor. Öyle ki yol, dünyanın en iyi yürüyüş yolları arasında da ilk ellide yer alıyor.

Likya Yolu rotası ile daha önce hiç görmediğiniz doğal güzellikleri de görme şansına sahipsiniz. Yürüyüş yolunda aynı zamanda pek çok önemli koy ve kıyı da yer almaktadır. Eşsiz bir deneyim için yürüyüş yolu aktivitelerine dahil olabilirsiniz. Bu sayede hayatınızda hiç unutamayacağınız bir deneyime sahip olacaksınız.

Likya Yürüyüşü Nedir?
 

Likya Yolu turu, 555 kilometrelik bir alanı kapsayan oldukça geniş bir rotaya sahiptir. Her sene yaz ya da kış aylarında bu yolun yürünmesi adına etkinlikler yapılır. Yolun yer aldığı lokasyon ılıman bir iklime sahip olduğundan yolu her mevsim yürüyebilirsiniz. Likya yürüyüşü, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Hisarönü Köyü’nde başlamaktadır. Bu rotadan Antalya Geyikbayırı Köyü’ne kadar süren yürüyüşe yolun başka bir yerinden de dahil olabilirsiniz.

Aynı şekilde rotanın başlangıcı olarak Geyikbayırı Köyü’nü de baz alabilirsiniz. Yürüyüş yolu boyunca yer alan duraklardan herhangi birinden de yürüyüşe katılabilirsiniz. Yürüyüş turunu dilediğiniz zaman sonlandırabilir ya da tüm yolu yürümeye devam edebilirsiniz. Likya yürüyüş turu, belli bir rota üzerinde bulunsa da başlangıcı ve sonu tamamen size bağlıdır.

Likya Yolu Tarihi
 

Likya yürüyüşü, belli bir rota üzerine kuruludur. Bu rotaya Likya adı verilmesinin de elbette bir tarihi mevcuttur. Tarihten hepimizin tanıdığı Likyalılar, bu bölgeye adını veren uygarlıktır. Muğla ve Antalya arasında medeniyet kuran Likyalılar, buraya aynı zamanda Işık Yurdu adını vermişlerdir.

Likya Uygarlığı, sıcak iklimi seven ve bu lokasyonda pek çok yönetim merkezi kuran bir uygarlık olmuştur. Hatta Patara’nın adı da Likya’nın başkenti olan Patara’dan gelmektedir. Bu yol üzerinde pek çok iz bırakan Likyalılar’ın tapınak kalıntılarına da yine bu rotada rastlamak mümkündür.

Manzarası ile herkesi büyüleyen Likya Yolu, aynı şekilde tarihsel geçmişi ile de büyük dikkat çekiyor. Zamanına göre gelişmiş bir toplum olan Likyalılar, bu rotada pek çok önemli adım atmışlardır. Likyalılar, modern toplumun da öncüsü sayılabilen önemli uygarlıkların başında gelmektedir. Rota üzerinde Likya’dan kalan mezar ve ev kalıntılarını bulabilirsiniz.

Yürüyüş rotasının tarihsel geçmişini bilmek yürüyüşünüzü şüphesiz ki daha anlamlı kılacaktır. Likya toplumu anaerkil bir yönetim şeklini benimsemiş ve demokrasi ile içli dışlı olmayı başarmış bir toplumdur. Tüm bu bilgilerin ışığında Likya’ya karşı bir sempati besleyebilirsiniz. Bu toplumun dokunduğu yerleri görmek adına bile bu yürüyüşü planlayabilirsiniz.

Likya Yürüyüşü Hangi Rotaları Kapsar?
 

Likya yürüyüşü, Muğla ve Antalya arasında kurulan çeşitli parkurlardan oluşmaktadır. Bu parkurların bazılarında Akdeniz kıyılarının en önemli tatil bölgelerini de bulabilirsiniz. Örneğin Kelebekler Vadisi, Patara Plajı, Kabak Koyu ve Ölüdeniz gibi popüler rotalar bu yürüyüş parkurlarında yer almaktadır. Aynı şekilde Kaş ve Kalkan gibi bölgeler de yine yürüyüş rotası içerisinde yer alan önemli tatil bölgeleridir.

Yürüyüş rotası içerisinde Akdeniz’in en önemli tarihi noktalarından örnekler de bulabilirsiniz. Akdeniz şeridinde kurulan uygarlıklardan izler taşıyan bu noktalarda çeşitli kalıntılar da bulunmaktadır. Bölgede ve yürüyüş rotasında pek çok antik kent de yer almaktadır.

Likya Yolu boyunca eşsiz güzellikteki pek çok dinlenme ve yemek yeme alanı da sizleri bekliyor. Yürüyüş boyunca soluklanabileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz pek çok alan da bulunuyor. Türkiye’nin en önemli yürüyüş parkuru olan bu noktada yürüyüşçülerin hayatlarını kolaylaştırmak adına pek çok hizmet sunuluyor.

Likya Yürüyüşü Hangi Dönemlerde Yapılır?
 

Likya yürüyüşü, genellikle bahar aylarında tercih edilse de yılın her dönemi yapılabilir. Akdeniz iklimine sahip olan bir bölgede yer alan yolun her ay yürünebilmesi mümkündür. Bu süreçte yazın çok sıcaklarından bunalanlar için bahar aylarını tavsiye ediyoruz. Yine de yürüyüş parkuru, yaz aylarında da çok zorlanılmadan kolayca yürünebilmektedir.

Yürüyüş rotasında yalnızca Akdeniz’in kıyı şeridi yer almamaktadır. Rota boyunca ormanlık ve dağlık alanlarında aşılması gerekebilir. Bu alanlar yaz aylarında aradığınız serinliği size sunacaktır. Bölgede kış mevsimi çok sert geçmediğinden dolayı kışın da rahatça yürüme imkanı bulabilirsiniz. Yine de parkurun en sık tercih edildiği zamanlar ilkbahar ayları ve Ekim – Kasım aylarıdır.

Yürüyüş yolunda Aralık ve Ocak aylarında karlanma ve buzlanma durumları görülebilir. Eğer yürüyüşe meraklı bir sporcuysanız ve gerekli alet edevata sahipseniz bu aylarda da yürüyebilirsiniz. Fakat kış mevsiminin yoğun geçtiği zaman dilimleri amatör yürüyüşçüler için uygun değildir. Yeni bir deneyim kazanmak amacı ile parkuru yürümeyi düşünüyorsanız kışın yürümemenizi tavsiye ediyoruz.

Likya Yolu rehberi sayesinde yürüyüş hakkındaki önemli detaylara ve mevsimlerle ilgili araştırmalara ulaşabilirsiniz. Son dönemde kış mevsiminin geç başlaması ve sert geçmemesi yürüyüşü daha kolay bir hale getirmiştir.

Likya Yürüyüşü İçin Faydalı Öneriler
 

Likya yürüyüşü boyunca yanınıza almanız gereken bazı önemli aletler bulunmaktadır. Uzun bir parkur yürüyüşüne katılacaksanız bu konuda önceden bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Özellikle de yürüyüş konusunda amatör bir geçmişiniz varsa bilgi sahibi olmadan yola çıkmamanız önerilmektedir.

Öncelikle yürüyüş için uygun bir ayakkabınız olması gerekmektedir. Yürüyüşe uygun olmayan ayakkabılar, sağlığınızı büyük ölücüde olumsuz etkilemektedir. Aynı şekilde yürüyüş ayakkabıları ile yürüyüşünüzün daha kolay geçmesi de sağlanmaktadır. Bu yüzden mutlaka yumuşak tabanlı bir yürüyüş ayakkabısına sahip olmalısınız. Aynı şekilde yürüyüş ayakkabınızın bileklerinizi de tam kavrıyor olması önemlidir.

Yürüyüş boyunca yanınızda bulunması gereken eşyalarınızı koymak için yürüyüşe uygun bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Yürüyüşe çıkarken sizi rahatsız hissettirecek ve çok ağır gelecek sırt çantalarından kaçınmanız gerekiyor. Aynı şekilde yürüyüş boyunca giyeceğiniz kıyafetlerin de çabuk kuruyabilen kumaşlardan yapılması büyük önem taşıyor. Bunun yanında yanınıza mutlaka yedek kıyafetler almanız da tavsiye ediliyor.

Likya yürüyüşü boyunca yanınıza mutlaka güneş kremi ve nemlendirici krem gibi ürünler de almalısınız. Aynı zamanda yürüyüşe uygun bir güneş gözlüğü de sizi büyük ölçüde rahat hissettirecektir. Sırt çantanızın içerisine yürüyüş boyunca ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz malzemeleri koymalısınız. Yanınıza alacağınız eşyaları seçerken gerçekten ihtiyacınız olanları tercih etmelisiniz. Gereksiz eşya fazlalığından kaçınarak sırt çantanızı hazırlamalısınız.

Likya Yürüyüşü İçin Gerekli Araçların Listesi

Likya Yolu için kendinize bir eşya listesi hazırlamanız faydalı olacaktır. Bu listede kişisel eşyalarınızın dışında yürüyüş boyunca size lazım olabilecek eşyaları bulabilirsiniz.

Pusula
İlkyardım seti
Düdük
Harita
Kafa lambası
Şapka
Çakmak
Yedek piller ve el feneri
Yağmurluk
Yedek kıyafetler ve iç çamaşırları
Mevsimine göre ince ya da kalın giyecekler
Kamp kuracaksanız gerekli kamp malzemeleri

 

Likya yürüyüşü için gerekli olan başlıca malzemeleri yukarıda sizler için sıraladık. Bu listeye kendi kişisel ihtiyaçlarınızı da ekleyebilirsiniz. Bu süreçte rehber ve tur hizmetlerinden faydalanabileceğinizi de aklınızdan çıkartmamanız gerekiyor. Yürüyüş yolu hakkında her türlü bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Siz değerli misafirlerimize hizmet vermekte olan bizler sizlerin her zaman keyifli ve ergonomik bir tatil geçirmeniz için çalışmakta olup sizlere her kolaylığı sunmaktayız. Bu güzel yerleri gezerken sizlere ev rahatlığı sunacak olan Patara bölgesindeki villalarımıza buradan  ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış