Yamaç Paraşütü

Ekstrem sporlardan belki de en cezbedeni olan yamaç paraşütü, hem güvenli hem de eğlenceli bir spordur. Üstelik paraşütle gökyüzünde süzülmek için illa profesyonel olmanıza da gerek yoktur. Yalnız gerekli eğitimleri alarak özgürce uçmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Yamaç paraşütü sporu ile ilgilenmek istiyorsanız gerekli eğitimleri geçtikten sonra yola koyulabilirsiniz.

Yaz aylarında ülkemizin kıyı şeritlerinde de bu alanda çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. Paraşüt eğitimi almak ve özgürce süzülmek için bu etkinliklere dahil olabilirsiniz. Yamaç paraşütü ile hayat deneyimlerinize bir yenisini ve hatta belki de en unutulmazını ekleyebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Nedir?

 

Yamaç paraşütü nedir sorusuna cevap olarak uzman kişiler tarafından bu konuda yapılan açıklamaları bulabiliriz. Bu sporu profesyonel olarak yapan kişiler yamaç paraşütünün hakkında uçmanın pist gerektirmeyen versiyonu diyorlar. Gerçekten de bu sporda herhangi bir piste ya da uçma alanına ihtiyacınız bulunmuyor. Kendinizi bir yamacın kıyısından rüzgarın gücüne bırakarak dilediğiniz gibi uçabilirsiniz.

1980’li yılların başında keşfedilen bu spor, havacılık alanında uzman kişilerin ilgi alanı olarak ortaya çıkmıştır. Üzerinden yıllar geçtikten sonra da bu spor için artık aynı zamanda eğlenceli bir aktivite de denilebilmektedir. Paraşütle keyfinizce uçmak için almanız gereken basit eğitim haricinde başka bir şeye ihtiyacınız olmayacaktır.

Paraşüt eğitimi de tamamen sizin güvenliğinizi sağlamak adına alınmış bir önlemdir. Paraşüt tesisi olarak işletilen noktalardan gerekli malzemeleri temin ederek hemen uçmaya başlayabilirsiniz. Bu spor kapsamında yüksek bir noktadan kontrollü bir şekilde atlayarak kısa sürede gökyüzünde yükselişe geçebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

 

Yamaç paraşütü nasıl yapılır sorusuna cevap olarak rüzgar gücünü verebiliriz. Bu spor türünde önemli olan kontrol ve rüzgar gücüdür. Bu iki ihtiyaç harmanlanarak ortaya hiç de beklemediğiniz bir anda özgürce bir uçuşu çıkartabilmektedir. Paraşütle atlamak için ilk önce belli yükseklikteki bir alana ulaşmanız gerekmektedir. Bu etkinliği yaparken bu alanda hizmet sunan çeşitli tesislerden faydalanabilirsiniz.

Paraşütle atlamak için çıktığınız alanda size gerekli talimatlar verilecektir. Aynı zamanda bu konuda amatörseniz havada uçarken size bir uçuş pilotu da eşlik edecektir. Uçuş pilotunun yönlendirmelerine harfiyen uyarak sorunsuz bir uçuşa gerçekleştirebilirsiniz. Aynı şekilde uçamadan önce de gerekli ekipmanları düzgünce ve güvenli bir şekilde kullanmanız da beklenmektedir.

Yama paraşütü için amatör paraşütçülerin uyması gereken bir takım kurallar da bulunmaktadır. Bu kurallara uymak hem sizin hem de uçuş pilotunuzun güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Neden Yamaç Paraşütü?

 

Paraşütle gökyüzünde savrulmak size hiç ummadığınız derecede güzel bir deneyim yaşatacaktır. Hayatınızın bir döneminde bu sporu yapmış olmak ileriki zamanlarda daha iyi hissetmenize de neden olabilir. Öyle ki bu sporu yaptıktan sonra uzun yıllar boyunca anlatabileceğiniz keyifli bir anıya da sahip olabilirsiniz. Özellikle de keyifli bir yaz tatili için paraşütün kollarına kendinizi bırakmayı tercih edebilirsiniz.

Özellikle de Antalya ve çevresinde bu alanda hizmet sunan pek çok tesis bulunmaktadır. Antalya, Kaş ve Kalkan bölgelerinde yer alan paraşüt imkanlarından faydalanabilirsiniz. Böylece sıradan bir yaz tatili yerine adrenalin ve eğlenceli dolu bir tatile de merhaba diyebilirsiniz. İster tek başınıza isterseniz de yakın çevrenizle bu deneyimi yaşamayı tercih edebilirsiniz.

Yama paraşütü için gerekli eğitimi de alarak hayatınızda bir deneyimi daha elde etmiş olacaksınız. Bu konuda da bir şeyler biliyor olmak ileriki yaşantınızda size iyi gelecektir. Belki de paraşüt sayesinde daha önce hiç keşfedemediğiniz bir ilgi alanınıza ortaya çıkartabilirsiniz. Paraşüt eğitiminizi bir ileri seviyeye çıkartarak bu işi lisanslı bir şekilde her sene yapabilirsiniz.

Yamaç Paraşütünde Geçerli Olan Kurallar

Paraşütle atlarken hem kendi can güvenliğiniz hem de size eşlik eden pilotun güvenliği için bazı kurallara uymanız gerekiyor. Bu kurallar sayesinde güvenli bir uçuşa merhaba diyebileceksiniz. Üstelik kuraları harfiyen uygularsanız uçuşunuzdan daha fazla zevk alabilirsiniz. İşte, yamaç paraşütü yaparken uymanız gereken başlıca kurallar:

   Paraşütle atlamada belli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Bu durumda 16 yaşından küçüklerin paraşütle atlaması yasaktır.
Uçuş pilotu ile birlikte uçarken pilotun talimatlarına kulak kabartılması gerekmektedir. Pilot tarafından verilen talimatlara uyulmadığı takdirde uçuş tehlikeye girebilir
Paraşütle atlarken kask ve can yeleği gibi ekipmanların da mutlaka kullanılması gerekmektedir.
Yamaç paraşütü yaparken paraşütte mutlaka kapsamlı bir ilkyardım çantası da yer almalıdır.
         ·Paraşütle atlarken pilotun yanında maksimum bir kişi olmalıdır. Paraşütle atlama sporu maksimum iki kişi tarafından yapılabilir. Üçüncü bir kişiye kesinlikle izin verilmemelidir.
Paraşütle atlamadan evvel hava durumu hakkında bilgi alınmalıdır. Rüzgarın ölçülmesi ve ona göre hareket edilmesi elzemdir. Rüzgarın sert ya da yetersiz olduğu durumlarda uçuş iptal edilebilir.

Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır?

 

Ülkemizde pek çok kıyı şeridinde paraşüt için gerekli tesisler kurulmuştur. Bu tesislerin en fazla ilgi göreni de şüphesiz Akdeniz bölgesindedir. Özellikle Antalya ilimiz ve çevresinde paraşüt tutkunlarına özel alanlar mevcuttur. Antalya, Kaş ve Kalkan, diğer yaz sporlarına ev sahipliği yaptığı gibi paraşüt için de uygun alanlara sahiptir.

Yamaç paraşütü, Türkiye’de de aktif olarak yapılan bir doğa sporudur. Bu spora ilginiz varsa Akdeniz bölgesindeki tesisleri denemenizi öneriyoruz. Yazın en güzel zamanlarında tatilinize farklı bir etkinlik katmak için de paraşütle atlamayı tercih edebilirsiniz.

Yamaç paraşütü fiyat olarak da hemen hemen her bütçeye uygun bir spordur. Zaten paraşütle atlamayı ilk kez deneyenler için gerekli ekipmanlar sağlanmaktadır. Ancak bu sporu profesyonel olarak yapanlardansanız paraşüt ekipmanlarını satın almanız gerekebilir. Bunun dışında amatör paraşütçüler için tesislerde gerekli ekipmanlar sağlanmaktadır. Elbette atlarken üzerinizde rahat kıyafetlerin olması da önemlidir.

Antalya Yamaç Paraşütü

 

Paraşüt sporu için ülkemizin en önemli bölgesi Antalya’dır. Antalya ve çevresinde paraşütle atlamanızı sağlayacak pek çok tesis ve alan bulunmaktadır. Siz de yaz tatilinizi daha verimli bir şekilde geçirme taraftarıysanız paraşütle atlama aktivitelerine katılabilirsiniz. Gerekli eğitimi aldıktan sonra kısa sürede bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Antalya, bu isteğinizi tamamlayacak en iyi lokasyonlardan biridir.

Kalkan Yamaç Paraşütü

 

Kalkan’da da diğer pek çok doğa sporu gibi paraşütle atlama alanları da bulunuyor. Kalkan, yaz aylarında doğa sporları açısından büyük önem taşıyor. Özellikle doludizgin bir tatil isteyenlerin Kalkan bölgesini tercih etmeleri gerekiyor. Bu bölgede yer alan pek çok aktiviteden faydalanarak tatilinizi anlamlı kılabilirsiniz. Mükemmele yakın bir tatil için Kalkan’ı tercih edebilirsiniz.

Kaş Yamaç Paraşütü

 

Kaş da Akdeniz bölgesinde yer alan en önemli tatil lokasyonlarının başında geliyor. Kaş, tıpkı Kalkan gibi farklı aktivitelere ev sahipliği yapmayı başarıyor. Siz de güzel bir tatil için Kaş’ı tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde Kaş, yamaç paraşütü etkinlikleri kapsamında da turistlerin ilgisini çekiyor. Her sene bölgeye binlerce yerli ve yabancı turist akın ediyor. Siz de Kaş’a özel doğa sporlarından birine ilgi duyuyorsanız tatilinizi bu bölgede yapabilirsiniz.

Kaş ve Kalka’da en güzel tatil planlarına kucak açabilirsiniz. İster arkadaşlarınızla isterseniz de ailenizle birlikte güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunu yaparken de paraşütle atlama gibi eğlenceli aktivitelere dahil olabilirsiniz.

Buralara kadar gelip sizlere 7/24 hizmet vermekte olduğumuz yüzlerce villaları tek tıkla buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış