Saklıkent Kanyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saklıkent, Ege’de tatil yapmak isteyenlerin ilk aklına gelen yer olan Fethiye’ye yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Fethiye her zaman Ölüdeniz’i ile ön plana çıkmıştır. Fakat Saklıkent de gerek doğası gerek tarihi yapısı ile gidilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu kanyon yaklaşık 30 yıl önce bir çoban tarafından rastlantı üzerine keşfedilmiştir.

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
 

Bu milli park Akdeniz’in sahip olduğu en özel yerlerden bir tanesidir. Kanyon parkı daha da değerli olmasını sağlamıştır. İsterseniz kendi kişisel aracınızla gezebileceğiniz gibi günlük özel turlara da katılım sağlayabilirsiniz. İki şekilde de harika zaman geçireceğinizin garantisini veriyoruz. Milli parka ilk girdiğiniz anda sizleri kayaların arkasına gizlenmiş kanyon karşılayacaktır.

Kanyonun içerisinde suda gezeceğiniz için öncelikle kayalardan geçmek durumunda kalacaksınız. Bu nedenle rahat bir ayakkabı giymeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Sandalet ya da deniz ayakkabısı tarzında bir şey tercih edebilirsiniz. Eğer yanınızda ekstradan bir de ayakkabı taşımak istemiyorum diyorsanız da orada satın alabileceğiniz ya da kiralayabileceğiniz yerler mevcuttur.

Kanyona ilk girdiğiniz zaman kayalıklara bağlı halde olan bir tahtanın üzerinde harika bir yürüyüş sizleri bekliyor olacaktır. İlk başta su size fazla sakin gelebilir fakat ilerledikçe şiddetinin artış gösterdiğini fark edeceksiniz. İleriye gittikçe bembeyaz köpüklü su ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle bu suyun içerisinde yüzmenin hayalini kurmak bile insanın kalp atışlarının hızlanmasına yetecektir. İlerlediğiniz zaman bir yol ayrımı ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu yol ayrımından bir tanesi küçük bir adaya giderken diğeri ise düz giden bir yoldur.

Kayaların arasından ve ağaçların içerisinden yürümeye devam ettikçe şiddetli bir şekilde akan suyun etkisi ile üşümeye başladığını hissedeceksiniz. Özellikle sıcak ve bunaltıcı havalarda yani üşümeyi bile özlediğimiz zamanlarda bu ferahlık herkese çok iyi gelecektir. Bu nedenle bu serinliğin tadını çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Yol ayrımından gidilen ada da sakinliği ve yalnızlığı özleyenlerin bayılacağı bir yer. Yalnızca su sesini duyabileceğiniz bu yerde huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Yaz aylarında sıcaklık 40 dereceyi bulmasına rağmen kanyonda iken akan suyun serinliği ile ayaklarınızın uyuştuğunu bile hissedebilirsiniz. Bu şekilde kan basıncınız bir anda hareketlenmeye başlayacaktır. Bu sıcak ve bunaltıcı havalarda bir an olsun rahatlamaya ve ferahlamaya ihtiyacınız varsa bu kanyonu muhakkak ziyaret etmelisiniz.

Adanın bulunduğu kanyona doğru ilerlemek için şiddetli bir su akıntısının bulunduğu bölgeyi aşmak gerekmektedir. Geçiş sırasında meydana gelebilecek kazaları önlemek adına sağlam bir halat yapılmış ve halat yardımı ile karşıya geçilmektedir. Karşıya geçerken kıyafetleriniz tamamen ıslanacaktır. Bu nedenle yanınızda mutlaka yedek kıyafet bulundurmalısınız. Ayrıca kayalıklara takılarak düşmeniz de muhtemeldir. Bu nedenle yedek kıyafet bir gerekliliktir.

Kanyon’a girdiğinizde ise hırçın ve şiddetli sudan eser kalmadığını göreceksiniz. Gayet sakin bir şekilde yürüyebileceğiniz bir alan ile karşılaşacaksınız. Suyun ne kadar güçlü olduğunu kayaları inceleyerek bile anlayabilirsiniz. Su kayalara çarpa çarpa inanılmaz şekiller vermiş. Yürüdükçe yolun daraldığını fark edeceksiniz. İlerledikçe geçmekte bile zorlanır hale geliyorsunuz. Bu nedenle bazı ziyaretçiler geri dönerken bazıları da bu zorlu yürüyüşe devam etmeyi tercih ediyor. Fakat yola devam etmeye karar verirseniz küçük bir şelale ile karşılaşacaksınız.

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti
 

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti ziyaretçilerin gitmeden önce en çok araştırdığı konulardan bir tanesidir. Kanyona giriş yapmak için öğrencilerin ödemesi gereken miktar 4 TL iken tam giriş ücreti 8 TL’dir. Eğer deniz ayakkabısı satın almak isterseniz de ortalama 15 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ayakkabı kiralamak isteyenlerin ödemeleri gereken ücret ise 4 TL’dir.

Saklıkente yakın villalarda konaklama kolaylığını sunan firmamız sizlere özel havuzlu yüzlerce villayı hizmete açmıştır. Dilerseniz bu villalara tek tıkla buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış