Patara Plajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Patara Plajı yalnızca ülkemizin değil dünyanın en güzel plajları arasında yer almaktadır. Unutulmaz bir tatil yapmak istiyorsanız akıllara Maldivler’i getiren bu harika plajda tatilin tadını çıkarabilirsiniz. İskender’in kuşattığı kentler arasında yer alan Patara, ayrıca Likya Birliği’nin oy hakkına sahip şehirlerinden bir tanesi olarak da bilinmektedir.

Mitolojik hikâyelere bakıldığı zaman bu kentin Apollo’nun oğlu Paturus ile su perisi Lykia tarafından kurulduğu görülecektir. Romalılar dönemindeyken en önemli ticaret merkezlerinden biri idi. Bizanslılar dönemine baktığımız zaman da aynı öneminin devam ettiği görülmektedir. Patara Antik Kenti’nde bulunan bu plaj tarihi bir miras olmasının yanı sıra doğal bir güzellikte sunmaktadır.

Patara Plajı Caretta
 

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta kaplumbağaların en önemli üreme alanlarından birinin Patara Plajı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle plaj Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınmıştır.

Plaj, 15 Mayıs İle 15 Eylül tarihleri arasında carettalar ile tatil yapmak isteyen ziyaretçiler tarafında dönüşümlü olarak kullanılmaktadır. Yani sabah 08.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olan plaj 19.00 ile 08.00 saatleri arasında carettaların faydalanması için onlara bırakılıyor.

Plajda caretta deniz kaplumbağalarına ait yumurtaların bulunduğu bir alan mevcuttur. Bu alanda kesinlikle şemsiye ya da şezlong olması yasaktır. Bu yasağı ihlal ettiğiniz takdirde ise para cezası ödemek durumunda kalıyorsunuz. Üstelik 19.00’dan sonra plaja girmeniz, gürültüye sebep olmanız da para cezası ödemeniz gereken sebepler arasında yer almaktadır.

Patara Plajı’na Hangi İlde
 

Patara Plajı, Muğla İlinin Seydikemer ilçesi ve Antalya’nın batısında yer alan Kaş’ın Gelemiş adı verilen köyünün sınırlarında bulunmaktadır. Patara Ören Yeri ve Patara Antik Kenti’nin deniz kıyısında yer alan Patara Plajı için Kaş-Fethiye Karayolu üzerinden ulaşım sağlamak mümkündür.

Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?
 

Bu plaja giderek güzel ve keyifli bir tatil geçirmek isteyenler öncelikli olarak nasıl ulaşım sağlayacağını araştırmaktadır. Kaş-Fethiye Karayolu kullanılarak plaja ulaşmanız mümkündür. Bu Karayolundan Adaköy sapağından dönerek Gelemiş Köyü kullanılarak ulaşmanız mümkündür.

Gelemiş Köyü plaja gelmeden önce ihtiyaçlarınızı karşılayıp alışveriş yapabileceğiniz son yerdir. Gelemiş Köyü geçildikten sonra Patara Antik Kenti üzerinden sahile geçilmektedir. Bu nedenle bir ihtiyacınız olursa Gelemiş’e kadar halletmenizi tavsiye ediyoruz. Plaj ile Kalkan arasında 17 kilometre bulunmaktadır. Kaş ile ise yaklaşık 43 kilometre bulunurken Fethiye ile 73 kilometre, Antalya ile ise arasında yaklaşık 184 kilometre vardır.

İzmir’den bu plaja gelmek isteyen ziyaretçilerin yaklaşık olarak 405 kilometre yolculuk yapması gerekmektedir. Ankara’dan ulaşım sağlayan ziyaretçiler için ise bu sayı yaklaşık 650 kilometredir. İstanbul ise 807 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Plaja uçak ile ulaşım sağlamak istiyorsanız en yakın hava limanı Antalya ve Muğla’da bulunmaktadır. Muğla Dalaman Havalimanı 115 kilometre, Antalya Havalimanı ise 196 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Patara Plajı için şehirlerarası otobüsleri kullanmak isterseniz Kaş’a gelmeniz gerekmektedir.

Patara Kumsalı Kaç Km?
 

Patara Plajı dünyanın en uzun plajları arasında on birinci sırada yer almaktadır. Türkiye’de ise kumsallar arasında uzunluk bakımından ikinci sırada gelmektedir. Bu plajın genişliği ise 280 ve 1500 metre arasında değişiklik göstermektedir.

Tüm senenin yorgunluğuna iyi gelecek bir tatile hepimiz ihtiyaç duyarız. Yeni yerler görerek tüm stresten uzaklaşmak istiyorsanız Patara Plajı da gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir doğal güzelliktir. Altın sarısı kumsalı ile denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bu yerde unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. 

Patara bölgesinde konumlanmış olan villalarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış