Meis Adası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Meis Adası Yunanistan’a ait olan on iki adadan bir tanesidir. Bu adanın Türkçedeki ismi Kızılhisar ’dır. Ülkemizin kıyılarına olan uzaklığı ise yalnızca 2 kilometredir. Adanın yüzölçümü 7.3 kilometrekaredir. Buraya St. Jean Şövalyeleri adada bulunan kızıl kayalardan ötürü Kastellorizo adını vermiştir. St Jean Şövalyelerinin ardından ise Mısır egemenliğine girmiştir. Mısır’dan sonra Napoli egemenliğine giren ada 1512 yılında ise Osmanlı Devleti’nin hâkimiyeti altına girmiştir.

1915 yılına kadar Osmanlı hâkimiyetinde kalan ada, Fransızların egemenliği altına girmiştir. Daha sonra 1923 yılında Lozan antlaşması ile birlikte İtalyanlara verilmiştir. İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda ise Meis adası ile beraber toplam iki ada Yunanistan’ın hâkimiyetine verilmiştir.

Çok az da olsa ada da üzüm ile zeytin yetiştiriciliği mevcuttur. Ada içerisindeki bulunan en mühim uğraş ise sünger avcılığıdır. Adanın kıyıları oldukça girintili ve çıkıntılıdır. Bu nedenle adaya girişler yalnızca doğu tarafında yer alan kıyıdan gerçekleşmektedir. Megisti köyü, adada yer alan tek yerleşim yeri özelliğine sahiptir. Bu köy de doğu kıyısında yer almaktadır. Rodos adası ile havayolu ve feribot aracılığı ile bağlantı kurulabilmektedir. Tüm bunların haricinde de Antalya’nın Kaş ilçesinden feribot vasıtası ile bu adaya ulaşmak mümkündür. Ayrıca adada havaalanı da mevcuttur.

Adaya gittiğiniz zaman Türkiye’de kullanmış olduğunuz hattınız kullanıma açık olacaktır. Hatta ada içerisinde dilerseniz hesabı TL üzerinden bile ödeyebilirsiniz. Türkiye’den bu güzel adaya yalnızca yarım saat içerisinde ulaşmak mümkündür. Meis’te yaşayan halk Türkleri çok sevmektedir. Kaş’a tatile gelmişken kısacık bir yolculuğun ardından bu şirin ve güzel adayı da ziyaret edebilirsiniz.  Doğasına, mimarisine hayran olacağınız bu adaya giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı ihmal etmeyin. Çünkü sonradan bakıp gülümsemenize sebep olacak harika fotoğraflar çekebileceksiniz.

Adaya gittiğiniz zaman Likya izini görebilirsiniz. Ayrıca M.Ö. 4.yüzyıla ait olan kral mezarını da ziyaret edebilirsiniz. Konumu itibari ile tarih boyunca Akdeniz bölgesinde güçlenen her millet bu adayı hedef edinmiş. Romalılar, Bizanslılar, Osmanlılar, Memluk Sultanlığı bu adayı ele geçiren devletlerden yalnızca birkaç tanesi…

Osmanlı bazen Meis adasını kaybetmiş olsa da 1512 yılından 1915 yılına kadar hâkimiyetini sürdürmüştür. Birinci Dünya Savaşı zamanında kısa bir süreliğine Fransızların hâkimiyetine geçmiştir. Daha sonra Lozan Antlaşması ile birlikte ise İtalyanlara verilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sona erdikten sonra da iki ada Yunanistan’a bağlanmıştır.

Savaştan evvel ada nüfusu yaklaşık 15 bindi. Şu an ise Meis adası sakinleri yalnızca 500 kişi… Burada yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu Avustralya’ya göç etmiştir. Bir kısmı ise tatillerini bu şirin adada geçirmek için geliyorlar yalnızca. Yılın diğer mevsimini ise Rodos Adası’nda geçirmeyi tercih ediyorlar. Ada’da birçok satılık ve boş olan evde mevcuttur.  Meis Adası sakin bir hayat sürmek isteyenlere hitap etmektedir.

Meis Adası’na Nasıl Gidilir?
 

Kaş’ın meydanında gezerken adaya giden iki adet feribot ile karşılaşacaksınız. Bu iki feribotun fiyatları da aynıdır. Her ikisi de 20 dakika içerisinde sizi adaya ulaştırmaktadır. İki firmada her gün sabah 10’da Kaş’tan Meis’e hareket etmektedir. 16.00’da ise Meis’ten Kaş’a doğru yola çıkmaktadır. Yoğunluk yaşadığı zamanlarda ise gece turları da düzenlenmektedir.

Gece turu saatleri ise 17.30’dan Kaş’tan hareket ederek, Gece 23.00’de geri Kaş’a dönecek şekildedir. Dilerseniz sabah 10.00’da giderek 23.00’da dönmeyi rica da edebilirsiniz. Böylelikle adanın keyfini sonuna kadar çıkarabilir, tüm gününüzü orada geçirebilirsiniz. Hem böylece erkenden Kaş’a dönmeden akşam yemeğinin tadını da bu adada çıkarabilirsiniz.

Hivillamkalkan ekibi olarak sizlere konforlu tatilin kapılarını aralamaktayız. Eğer buralara kadar geldik izole bir tatil yapalım derseniz sizler için Kaş bölgesinde konumlanmış villalarımızı buraya bırakalım.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış