Kekovada Gezilecek Yerler1

Kekovoda gezilecek yerler hem doğal hem tarihi şekildedir ve gezerken kendinizi saklı bir cennette hissedebilirsiniz.

Kekova adası ismini uzun coğrafi yapısı ve konumundan ötürü orada bulunan bütün adaya vermektedir. Bu ada içerisinde tarihi ve doğal birçok güzellik barındırmaktadır. Kekovayı antlacak olursak buraya hem ada, hem Körfez hem de anakaranın kıyıları diyebiliriz. Kekovayı Kaleköy İle birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Kendisi bir kara parçası üzerinde olmasına rağmen buraya herhangi bir kara aracı İle ulaşmak mümkün değildir. Ziyaretler sadece özel tekneler ve ya turistik tekneler ile yapılır. Bu yerleşke hem karanın üzerinde yer alan hem de kara ulaşımı olmayan nadir yerlerden birisidir.

Kekovanın en bilindik ve dikkat çeken özelliği deniz seviyesinin sürekli yükseliş halinde olmasıdır. Antikçağdan bu yana kıyı şeridi değişmekte ve tarihi yapılar sular altında kalmaktadır. Bu da farklı bir güzellik ortaya çıkarmaktadır.

Kekova adası ve çevre kıyıları İle birlikte 260 kmlik bir alanı kapsar ve bu alan Kekova Özel Çevre Koruma Alanı olarak bilinir. Akdeniz bölgesinde bulunan bu eşsiz güzellik siz de unutamayacağınız anılar toplamanıza yardımcı olabilir.

Kekovada gezilecek yerler şu şekildedir;

Trysa
 

Trysa Kaleköy ilçesinin yakınlarında yer almaktadır ve Gölbaşında köyünün 800 metre yüksekliğinde yer almaktadır. Bu kent dar bir alana kurulmuştur. Kentin ilk kurulu tarihi İÖ önce 7. Yüzyıla dayanıyor. Heroonuyla ünlü olan kent birçok tarihi eser barındırmaktadır. Bu eserlerden bazıları Trysadakisur kalıntıları, heroonun duvarları ve orada yer alan tapınağa ait kalıntılardır.

Myra
 

Myra bir Likya kentidir ve isminin anlamı Yüce Ana Tanrıçanın Yeri kotla bilinir. Antalya Demre ilçesinin 1.5 km kadar güney kısmında yer alır. Kent ilk zamanlarda kaya mezarlıklarına kurulduğu ardından ise aşağıya inip genişledi ve Likya bölgsenin başkenti haline geldi. Arap akınlarına uğradıktan sonra içerisinde önemli bir yapıt olarak bilinen Nikolas Kilisesi yıkıldı. Şu an olarak burada korunan yapılar Roma tipinde inşa edilen tiyatro ve antik kalıntılardır. Tiyatronun hemen arka kısmında ise Likyaya özgü tapınaklar ve yerleşkeler yer alır.

Aperlai
 

Aperlai Sıçak iskelesinin orada bulunan bir yerdir ve isminin anlamı Akarsu Boğazı olarak bilinmektedir. Küçük bir Likya kentidir. Burada bulunan eserlerde Likya dili kullanılmıştır. Kentin bir kısmı sular altında kalmış ve şehrin her yeri sularla çevrilmiştir. Bu inşalar ve surların bir kısmı Roma döneminde yapılmıştır ve kente görkemli bir hava katmaktadır.

Theimussa (Üçağız)
 

Theimussa antik bir Likya kentidir ve Demrein Üçağız köyü yakınlarında yer almaktadır. Eski bir yapıdır, içinde birçok tarihi kalıntı ve mezarlık barındırır.

Bir kısmı denizin içinde kalmış olan sur ve kale mutlaka görülmesi gerekir. Doğal bir liman olarak da bilinir.

Noel Baba Kilisesi
 

Noel baba kilisesi orta Bizans dönemi eserlerinden biridir ve depremler ve akınlar sonucunda büyük hasarlar görmüştür. Hasarlar sonrasında tekrar kubbeli klise şeklinde inşa edilmiş be düzenlenmiştir. Farklı dönemlerde inşa edilmiş olan yapılarak sahiptir. İçinde ve dışında farklı ayrıntılar ve detaylar görmek mümkündür. Mutlaka ziyaret edilmelidir.

Salyangoz Koyu
 

Dar bir boğaz içinden geçtikten sonra Salyangoz Koyu içerisine dirilebilmektedir. Her sene turist akınına uğrayan bir yerdir. Denizin içerisinde krater gölü gibi durmaktadır. Kaleköy üzerinden tekne ile buraya yarım saate yakın bir sürede gelebilirsiniz. Kekovanın huzur, sakinlik ve dinginlik veren beldelerinden biridir. Burada nesli tükenmekte olan Caretta Carettalara da rastlamanız mümkündür.

Korsan Mağarası
 

Turistlik açıdan oldukça bilindik olan Kekova Korsan Mağarası adalar bölgesinde yer almaktadır. Geniş bir hacme sahiptir ve duvarları yumuşaktır içerisinde ise karstik bir oluşum yoktur. İsmini korsanlar tarafından kullandığı İçin onlardan almıştır. İster tekneyle gezerek isterseniz yüzerek burayı ziyaret edebilirsiniz. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlardan biridir.

Koyumuza yakın villalarda konaklama kolaylığını sunan firmamız sizlere özel havuzlu yüzlerce villayı hizmete açmıştır. Dilerseniz bu villalara tek tıkla buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış