Kaş Uzun Çarşı

Kaş Uzun Çarşı, hem Kaş’ın hem de ülkemizin en sevilen noktalarından biridir. Özellikle de yöreye ait kendinize hatıra eşyaları almak istiyorsanız Kaş Uzun Çarşı pazarı ziyaret etmeniz gereken yerlerin başındadır. Hem modern hem de geleneksel bir havası olan bu yeri görmeniz gerekenler listenize düşünmeden ekleyebilirsiniz.

Antalya Kaş, yazın en uğrak tatil noktalarından biri olduğundan kentin dokusu da turistlere uygun gelişmiştir. İşte Uzun Çarşı Kaş da kentin turistik dokusuna en güzel örneklerden biridir. Tatiliniz süresince çarşı boyunca yürüyüşler yapabilir ve alışveriş yapabileceğiniz mağazalara uğrayabilirsiniz.

Kaş Uzun Çarşı Nerede?
 

Kaş Uzun Çarşı, Kaş’ın en bilinen noktalarından biridir. Çarşı olarak anılması nedeniyle de bu turistik yerin kentin merkezinde olduğunu anlayabilirsiniz. Antalya’nın en güzel ilçelerinden olan Kaş, her sene hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Bu nedenle kent dokusu içerisinde çeşitli yöresel detayların sergilenmesine tanıklık edilebilir.

Uzun Çarşı kısmı da tam anlamıyla Kaş’ın yöresel ve geleneksel yüzünü yansıtan bir konumdur. Kaş gezilecek yerler listesinde de adı geçen bu çarşıyı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Kaş ya da Kalkan tatiliniz süresince çarşıya ulaşım sağlamanız da oldukça kolaydır.

Kaş ve Alışveriş Mekânları
 

Uzun Çarşı boyunca bölgenin en özel dükkânlarını bulmanız mümkündür. Kaş’ta alışveriş yapmak isteyen turistlerin mutlaka Uzun Çarşı kısmında yer alan dükkânlara göz atmalarını tavsiye ediyoruz. Yöreye ait hediyelik hatıra eşyaları da çarşı kısmında yer alan dükkânlardan satın alınabilir.

Kaş Uzun Çarşı, özellikle de kumaş ve tekstil ürünleri açısından büyük bir yelpaze sunmaktadır. Çarşıda pamuk ve ipek kumaşlardan yapılma pek çok geleneksel kıyafet bulabilirsiniz. Yaz tatilinizden güzel bir hatıra götürmek için Antalya yöresine özel kıyafetleri satın alabilirsiniz.

Yöresel kıyafetlerin yanı sıra Uzun Çarşı boyunca çeşitli halı ve kilim dükkânları da karşınıza çıkacaktır. El dokuması ürünleri çarşıdaki özel dükkânlarda bulabilirsiniz. Özellikle de ince ince dokunan halı ve kilimleri evinizde güzel bir aksesuar olarak bile sergileyebilirsiniz.

Uzun Çarşı, çeşitli aksesuarların da satıldığı uğrak bir noktada bulunuyor. Kaş’ın gerek modern yüzünü gerekse de geleneksel yüzünü bu çarşıda bulmanız mümkün kılınıyor. Bu yüzden alışveriş ve geleneksel bir gezinti için Uzun Çarşı tercih edebileceğiniz bir noktadır.

Kaş Uzun Çarşı İçin Ulaşım Yolları
 

Kaş Kalkan üzerinden ya da direkt Antalya üzerinden de Uzun Çarşı’ya çeşitli ulaşım kanalları mevcuttur. Antalya üzerinden Kaş’a giderek Uzun Çarşı’ya kolayca ulaşabilirsiniz. Kaş Uzun Çarşı için kent merkezinden düzenli olarak çeşitli toplu taşıma araçları kaldırılmaktadır. Antalya – Kaş güzergâhında seyahat eden tüm araçları Uzun Çarşı’ya gitmek için de kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Antalya – Patara ve Antalya – Fethiye araçları da Uzun Çarşı için kullanılabilen araçlardır. Antalya merkez üzerinden Uzun Çarşı güzergâhına ulaşmak 1-1.5 saat yo mesafesi gerektirmektedir. Uzun Çarşı’ya Kumluca – Fethiye aksı üzerinden de ulaşım sağlamanız mümkündür.

Uzun Çarşı, Kaş otogarına da yaklaşık olarak 12 dakikalık bir yürüme mesafesindedir. Yani herhangi bir kentten Kaş otogarına iniş yaptıysanız Uzun Çarşı’yı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Kaş otogarına ulaştığınız anda kent merkezine de oldukça yakın bir konumda bulunacaksınız. Aynı zamanda otogardan gerek yürümeyi tercih edebilir gerekse de taksi ile Uzun Çarşı kısmına geçebilirsiniz.

Kaş Uzun Çarşı için olası ulaşım kanalları bu şekildedir. Kaş’a özel aracınız ile seyahat etmeniz halinde de merkezde Uzun Çarşı’yı kolay bir şekilde bulabileceksiniz. Yaz tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek adına Kaş ve Kalkan bölgesini tercih etmeniz mantıklı bir adım olacaktır.

Hivillamkalkan ekibi olarak sizlere konforlu tatilin kapılarını aralamaktayız. Eğer buralara kadar geldik izole bir tatil yapalım derseniz sizler için Kaş bölgesinde konumlanmış villalarımızı buraya bırakalım.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış