Kaputaş Plajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kaputaş Plajı, Antalya iline ait Kalkan ve Kaş ilçelerinin arasında yer alan bir plajdır. Sahil yolu üzerinde olan bu plaj kanyon plajıdır. Yer altı sularının deniz ile birleşme noktasında bulunmaktadır. Yer altı sularının birleşme noktası olduğu için burada bulunan sular oldukça serindir. Birçok kişi tarafından doğa harikası olarak nitelendirilen plajda bütün mevsimlerde turkuaz rengi hâkimdir.

Yaz ayları yaklaştığı zaman hemen hemen herkes tüm senenin yorgunluğunu ve stresini atabileceğini tatil beldelerine gitmeyi planlar. Sizlerin de güzel ve eğlenceli bir tatile ihtiyacı varsa bu plaja uğramayı da planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Konumu itibari ile bazı zamanlarda dalgalı olan bu plajda keyifli oyunlar oynamak mümkündür. Plaj, yukarıdan bakıldığı zaman kum izlenimi oluşturan çakıl taşlarından oluşmaktadır. Antalya ’ya yolu düşen herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bu plajı siz de hala görmediyseniz mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Güzel olan her şeye ulaşırken birtakım zorluklar ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Kaputaş Plajı için ise söz konusu zorluk merdivenleridir. Öncelikle aracınızı yol üzerinde müsait bir yere park etmeniz gerekmektedir. Aracınızı park ettikten sonra ise doğa harikası plaja ulaşmak için toplamda 186 basamaktan oluşan merdivenleri inmeniz gerekmektedir.

Basamakları tek tek inerken sanki yer altında saklı kalmış bir yere iniyormuş hissi taşıyacaksınız. Buraya giderken fotoğraf makinenizi yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin. Çünkü çok güzel bir manzara ile karşılaşacaksınız. Denizin ve plajın güzelliğine doyduktan sonra ise 186 basamağı tekrar çıkmak işin zor kısmı olacaktır. Ama ne olursa olsun o merdivenlerin hepsini inip çıktığınıza değecek bir güzellik ile karşılaşmış olacaksınız.

Kaputaş Plajı dalgalı bir denize sahip olduğu için su köpürmektedir. Bu nedenle denizin dibini göremeyeceğinizi bilmenizi isteriz. Denizin hemen derinleştiği bilinmektedir. Bu yüzden ziyaretçiler genelde dik olarak değil de kıyıya paralel yüzmeyi tercih etmektedir. Siz de riske girmemek adına 3 ya da 4 metre açıklıkta yüzebilirsiniz.

Plajın bu güzel görüntüsünün altında son derece üzücü bir hikâye yatmaktadır. Plajın duvarının yapım aşamasında çalışan işçilerden 7si düşerek hayatlarına veda etmiştir. Hayatlarını kaybeden bu işçilerin isimleri bir levhaya yazılarak herkesin görebileceği bir noktaya yerleştirilmiştir. Böylece plaja gelen her ziyaretçi bu işçileri anma fırsatı yakalamaktadır. Yaşamda olduğu gibi bu plajda hem ölümü hem de hayatı aynı anda bizlere yansıtmaktadır.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti

Kaputaş plajı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri giriş ücretidir. Bu plaja girerken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Kaş belediyesine bağlı olan plajın işletilmesi de bu belediyeye aittir. Bu nedenle şemsiye, şezlong gibi ihtiyacınız olabilecek eşyaları kendiniz götürmeniz daha yararlı olacaktır.

Plaja girerken hiçbir ücret ödemek zorunda olunmaması da plajın çok tercih edilme sebeplerinden bir tanesidir. Sizler de Antalya’ya geldiğiniz zaman bu büyülü ve doğa harikası kanyon plajını hiçbir ücret ödemeden ziyaret edebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kaputaş Plajı Nasıl Gidilir?

Plaja Kaş ya da Kalkan üzerinden ulaşım sağlamanız mümkündür. Plaj ile Kalkan arasında 4 kilometre bulunmaktadır. Yani aracınız ile Kalkan ’dan plaja 5 dakika içerisinde ulaşmanız mümkündür. Kendi aracınız ile Kaş’tan Kaputaş ’a ulaşmak isterseniz de yaklaşık olarak 20 kilometre yol gitmeniz gerekmektedir.

Dilerseniz minibüs aracılığı ile de Kaş’tan plaja ulaşım sağlamanız mümkündür. Kaş ve Kalkan arasında düzenli sefer yapan minibüsler mevcuttur. Bu minibüsleri tercih ederek plaja ulaşabilirsiniz.

Kaputaş Plajı Nerede?

Plaj Antalya ilinde bulunan Kaş ve Kalkan ilçelerinin tam arasında yer almaktadır. Hem Kaş hem de Kalkan üzerinden bu harika plaja ulaşabilirsiniz.

Hivillamkalkan ekibi olarak sizlere konforlu tatilin kapılarını aralamaktayız. Eğer buralara kadar geldik izole bir tatil yapalım derseniz sizler için Kaş bölgesinde konumlanmış villalarımızı buraya bırakalım.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış