Bungee Jumping

Tüm zamanların en sevilen ekstrem aktivitelerinden olan bungee jumping, yaz aylarının da bir numaralı eğlencesidir. Bungee jumping ne demek ve bu ekstrem aktivitenin incelikleri nelerdir birlikte öğrenelim istedik. Özellikle ülkemizde kıyı ve dağlık kesimlerde yapılan bu etkinlik adrenalin meraklılarını cezbediyor. Uzun yıllardır uygulanan bir aktivite bungee jumpingin farklı versiyonları da bulunuyor.

Hem ülkemizde hem de dünyada yapılan bir spor olan bu etkinliğin çok zevkli olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Her ne kadar heyecanlı gözükse de bu etkinlik ile daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayabileceksiniz. Siz de farklı bir tatil planı oluşturmak istiyorsanız bu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bungee Jumping Nedir?

 

Bungee jumping, ekstrem doğa sporları arasında yer alan oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Güvenliği sağlam bir spor olan bu aktivite ile adrenalin seviyeniz büyük ölçüde yükselecektir. Yüksek bir noktadan özel ipler ile atlama anlamına gelen bu sporda özel ekipmanların kullanılması gerekmektedir. Bu sporu icra ederken de güvenlik seviyesi had safhadadır. Öyle ki şimdiye dek ülkemizde kayıtlara geçmiş hiçbir ölüm ya da kaza raporu da bulunmamaktadır.

Tehlikeli gözükmesine rağmen güvenli bir spor olan bu etkinliğin amacı yüksekten atlayış yapmaktır. Yüksek bir noktadan kendinizi boşluğa bırakarak bir süre belli bir yükseklikte süzülebilirsiniz. Her biri esnek ve bir o kadar da sağlam halatlarla desteklenen bu sporda halatların zarar görme ihtimali oldukça düşüktür.

Bungee jumping, etkili bir spor olmasının yanı sıra tatilinizde deneyimleyebileceğiniz farklı bir etkinliktir. Yüksekten halatlar yardımıyla kendinizi boşluğa bıraktığınızda daha önce hiç yaşamadığınız bir hissi yaşayacaksınız. Özellikle de yaz tatilinizi farklı bir deneyimle geçirmek istiyorsanız atlayış yapmayı deneyebilirsiniz. Bu hissi dilerseniz arkadaşlarınız ile birlikte de yaşayabilirsiniz.

Bungee Jumping Nasıl Yapılır?

 

Bungee jumpin ne demek sorusuna cevap olarak bu sporun nasıl yapıldığına bir göz atabiliriz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sporun temelinde sağlam halatların kullanılması yatıyor. Bu tip sağlam halatların kullanılması ile birlikte bazı gerekli ekipmanlara da ihtiyaç duyuluyor. Bu ekipmanların da temelini sporcuların güvenliğini sağlayan malzemeler oluşturuyor.

Atlayışı yapmadan önce sporcular çeşitli güvenlik şeritleri ile bağlanıyor. Aynı şekilde atlayış esnasında kullanılan esnek ipin de ne denli sağlam olup olmadığı test ediliyor. Gerekli kontrollerin yapılması ile birlikte atlayışın yapılacağı yüksek alına gidiliyor. Bu alanda da sporcuların güvenliği için gerekli olan son incelemeler ve ayarlamalar yapılıyor.

Atlayışın yapılacağı alan genellikle yüksek bir kule ya da dağ olabiliyor. Yüksek alanda kurulan stantlar da atlayışın olabildiğince güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için donanımlara sahiptir. Atlayış için minimum 50 metre gibi bir yüksekliğe ulaşılması gerekiyor. Bu yükseklik kimi bölgelerde 75 metre ila 100 metre arasında da değişebiliyor.

Bungee jumping yaparken size talimat veren uzman kişiler de yanınızda bulunuyor. Atlayış esnasında tek başınıza olsanız da yüksekliğe çıktığınızda sizi kontrol eden uzman kişilerle karşılaşıyorsunuz. Aynı şekilde bu uzman kişiler atlayış esnasında ve sonrasında sizin güvenliğiniz ile de ilgilenen kişilerdir. Tüm bu detaylara bakıldığında bu sporun güvenlik açısından bir tehdit oluşturmadığını anlayabilirsiniz.

Bungee Jumping ve Sağlık Durumu

 

Bungee jumping yapmaya karar verdiğinizde sağlık durumunuz hakkında da size bazı sorular sorulmaktadır. Ekstrem bir spor olması sebebiyle sağlık durumunuzun da göz önüne alınması atlayış açısından önem taşımaktadır. Atlayış kararınızla birlikte uzman kişilerce kilonuz ölçülür ve halatların ona göre ayarlanması sağlanır. Fazla kiloya sahip olan kişilerin de atlayış yapmasına ne yazık ki izin verilmemektedir.

Bunların yanı sıra kronik kalp rahatsızlığı olanların da atlayış yapmasına izin verilmemektedir. Adrenalin seviyesini yükselten bir spor olduğundan atlayış yapmadan önce tıbbi geçmişinizi yetkililere bildirmeniz gerekir. Aynı şekilde epilepsi ve tansiyon hastaları için de yüksek yerden atlayış yapmak pek uygun olmayabilir.

Sağlık durumunuzun yanında gebelik gibi durumlarda da atlayış yapmanıza izin verilmemektedir. Yüksek adrenalin barındıran sporlar güvenli de olsa gebelik için pek uygun değildir. Bu yüzden hamilelik durumunda da kesinlikle atlayış yapmamamınız tavsiye edilmektedir. Zaten atlayış tesislerinde de gebelik durumu olanların atlayış yapmalarına izin verilmemektedir.

Bungee jumping Türkçesi itibariyle de yüksekten kendini aşağı bırakma anlamına geldiğinden bu süreçte sağlık durumunuz önem teşkil etmektedir. Her ne kadar güvenlik önlemleri tam anlamıyla sağlansa da ekstrem sporların illa ki bir tehlikeli yanı bulunmaktadır. Bu yüzden sağlık durumunuzu uzmanlara doğru bir şekilde beyan etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Bungee Jumping İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler

 

Bungee jumping için çeşitli malzemelere ve ekipmanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle de atlayışın güvenli olması adına bazı malzemeler ekstra öneme sahiptir. Bu ekipmanların da başında esnek halatlar gelmektedir.

Esnek ve yüksek güvenlikli halatlar sayesinde atlayış yaptığınızda yere çakılma gibi bir duru yaşamazsınız. Lateks ve kauçuk malzemelerden üretilen bu halatlar oldukça dayanıklıdır. Özel halatlar haricinde yapılan atlayışlar kesinlikle çok büyük tehlikeler içermektedir.

Atlayış için gerekli olan malzemelerin arasında koşum takımları da yer almaktadır. Güvenli bir atlayış için özel olarak hazırlanan koşum takımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu takımlar sayesinde ayaklar halata tam olarak bağlanmış olur. Koşum takımlarının bağlanma aşaması da ekstra özen gösterilmesi ve kontrol edilmesi gereken bir aşamadır.

Yukarıda belirttiğimiz malzemelerin yanında karabina ve perlonlar gibi atlayış malzemeleri de bulunmaktadır. Tüm bu malzemeler ile atlayışın etkili bir şekilde yapılması amaçlanmaktadır. Bungee jumping için kullanılan bu malzemeler atlayış esnasında güvenli inişe de yardımcı olmaktadır. Tüm bu gerekli malzemeleri atlayış yapacağınız alanda bulabilirsiniz.

Atlayış için gerekli olan malzemeler, uzman kişilerce test edilmekte ve yapılan testler olumlu çıktıktan sonra kullanılmaktadır. Malzemelerde meydana gelen çeşitli deformasyonlar güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Bu yüzden atlayış alanlarında bulunan malzemelerin kontrolü de sürekli yapılmaktadır.

Bunge Jumping Nerede ve Ne Zaman Yapılır?

 

Bungee jumping tarihçesi bakımından oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Ülkemizde bile uzun yıllardır bu alanda çeşitli tesisler açılmış ve hizmet sunmaya devam etmektedir. Atlayış için en uygun yerler genellikle ülkemizdeki yaz turizminin yoğun olduğu yerlerdir. Özellikle de Antalya civarında atlayış için özel olarak inşa edilen tesisler bulunmaktadır.

Keyifli bir Akdeniz tatili düşleyenler için atlayışlar büyük bir deneyim anlamına gelmektedir. Eğer sağlık durumunuz da el veriyorsa siz de atlayış yapmayı deneyebilirsiniz. Özellikle de ekstrem sporlara ilgi duyuyorsanız Antalya ve çevresinde yer alan atlayış tesislerini tercih edebilirsiniz.

Bungee jumping, yılın her döneminde yapılabilen bir ekstrem spordur. Fakat yaz turizmi nedeniyle yazın yapılan atlayışlar daha fazla popülerdir. Ülkemizin kıyı kesimlerinde yer alan atlayış tesislerinden yaz aylarında faydalanabilirsiniz. Atlayış için Antalya, Kaş ve Kalkan bölgelerindeki tesisleri de tercih edebilirsiniz.

Daha önce hiç geçirmediğiniz bir tatil deneyimi arayışındaysanız atlayış yapmak size kendinizi iyi hissettirecektir. Bunun yanı sıra Akdeniz bölgesinde yer alan diğer aktivite ve etkinliklerden de faydalanabilirsiniz. Ömür boyu anlatacağınız bir deneyim ve anı için atlayış yapmayı denemelisiniz.  Dilerseniz Kalkan bölgemizde sizler için hizmet veren tüm kiralık villalarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Kalan Ödeme0₺
  • Toplam0₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış